Backyard Engineering
Riktig oppsett av bakdempere

Legend Air - Riktig oppsett av bakdempere


Riktig fjæringsoppsett avhenger av to hovedkomponenter med Legend Air: riktig montering og riktig justering.


Riktig montering og justering av fjæringen er avgjørende for å sikre at du får best mulig valuta for pengene etter kjøpet av et Legend Air-produkt fra Backyard Engineering.


Først og fremst er riktig montering viktig. Våre støtdempere har sfæriske lagre der de fysisk er montert til sykkelen. Alle våre støtdempere (unntatt Softail-modeller før 2018) kommer med avstandsstykker som er spesifikke for sykkelmodellen støtdemperne skal monteres på. Disse avstandsstykkene spiller en avgjørende rolle for å sikre at demperne får lov til å bevege seg fritt på de sfæriske lagrene. Hensikten med den sfæriske lagerdesignen er å forhindre at enhver side-til-side bevegelse i svingarmen, f. eks. som følge av utslitte svingarmsbøssinger, overføres gjennom resten av chassiset. Dette betyr at dekket i hovedsak kan "gå" side til side gjennom svinger, og du vil ikke føle noen form for svingninger eller ustabilitet når du kjører.


Installasjonsveiledningen som følger med Legend Suspensions-produktet ditt vil vise riktig plassering av spacere, for å sikre at støtdemperne dine er montert rett opp og ned, og også med nok plass til å svinge når dekket beveger seg fra side til side, og opp og ned gjennom hele rekkevidden av fjæringsveien.


Når støtdemperne er riktig montert, er neste trinn å sikre at du stiller inn sagen riktig. Dette trinnet er ekstremt viktig for å sikre at du får den beste turen og ytelsen ut av demperne dine. Legend sin justerings-prosedyre vil også sikre at du får mest mulig fjæringsvei på støtdemperne dine, samtidig som det er klaring på oversiden av dempingsslaget for å tillate "topp ut". Hvis sagen ikke er riktig stilt inn, kommer du enten til å bunne demperne eller føle at de er altfor stive. Riktig justering av sag sikrer at du er innenfor "sweet spot" av fjæringsveien for optimal kjørekvalitet.

For dempermodeller som inkluderer rebound-justering, tenk på sag-justeringen som din hovedjustering, og rebound-justering som din finjustering. Juster alltid sagen først, og finjuster deretter med rebound-justeringen.