Backyard Engineering
Justering av sag / pre-load 1989 - 2022 Softail

Legend Air - Justering av "sag" 1989 - 2022 Softail

For å oppnå best mulig resultat med Legend Air luftfjæring er det viktigste å gjøre og gå gjennom denne prosessen for justering av "sag". Prosessen vil sikre at det er nok luft i støtdemperne for å forhindre at de "bunner ut", men også for å sikre at det ikke er for mye luft, noe som resulterer i en stiv demper uten noe klaring
"i toppen" av vandringen. Innstilling av "sag"vil i hovedsak sørge for at det er tilstrekkelig mengde luft i demperne slik at du finner den meste effektive "sweet spoten".

Med Legend Air dempere på Softail-modeller fra 1989-2017 anbefaler vi 1" total "sag". Dette betyr at støtdemperne er beregnet på og kjøres med en lengde som er omtrent 1" lavere enn demperens fulle lengde når førerens eller fører og passasjers vekt er på sykkelen.


For å stille inn "sagen" riktig følger du trinnene nedenfor:


  1. Kjør kompressoren til støtdemperne slutter å heve sykkelen. Kjør systemet til det er hardt nok til at demperne ikke komprimeres når du setter deg på sykkelen.

  2. Nå er det greit med hjelp fra en kompis. Sitt på sykkelen og få kompisen til å måle fra et referansepunkt på skjermen til toppen av akselmutteren. Velg et sted som enkelt kan gjentas da du må måle igjen senere.

  3. Slipp luften ut av systemet til sykkelen slippes 1" ned. Ha i bakhodet at luften slippes fortere ut enn den går inn når du hever. Derfor er det smart å slippe ut luft med korte trykk på "ned-knappen" til 1" senk er oppnådd.

  4. Når du har senket sykkelen 1" gir du sykkelen et par gode "hopp" på setet så den "setter" seg. Bli sittende på sykkelen.

  5. Dobbeltsjekk målene for å se om sykkelen er på samme sted som før "hoppene".

  6. Når "sagen" er innstilt og du har senket sykkelen 1" må du ta en liten kjøretur og foreta MINDRE lufttrykksjusteringer for å "sette" sykkelen ordentlig.

  7. Hvis du etter prøveturen føler at sykkelen er for myk trykker du på opp-knappen" 2-3 sekunder av gangen for å "stramme opp" systemet til ønsket fasthet.


MERK:

Et målebånd er ikke nødvendig hver gang for å stille inn "sag". Når du har gjort dette en gang får du en ide om hvor "sweet spot" gir 1" "sag" og vil derfor kunne justere lufttrykket "i farten" for å gjenvinne ønsket kjørekvalitet.

MERK:

"Sagen" på 1" gjelder også for kjøring med passasjer. Hvis "sagen" tidligere har blitt satt med kun fører og vekten til en passasjer legges til på sykkelen, må du øke lufttrykket i systemet for å ta hensyn til den ekstra vekten til passasjeren på sykkelen for å oppnå 1" "sag". Prosessen for å sette "sag" med en passasjer er den samme som trinn 1-7 ovenfor, med både fører og passasjer sittende på sykkelen.