Backyard Engineering
Justering av sag/pre-load FLH Touring, Dyna, Sportster og V-Rod

Legend Air - Justering av "sag" FLH Touring, Dyna, Sportster og V-Rod

For å oppnå best mulig resultat med Legend Air luftfjæring er det viktigste å gjøre og gå gjennom denne prosessen for justering av "sag". Prosessen vil sikre at det er nok luft i støtdemperne for å forhindre at de "bunner ut", men også for å sikre at det ikke er for mye luft, noe som resulterer i en stiv demper uten noe klaring
"i toppen" av vandringen. Innstilling av "sag" vil i hovedsak sørge for at det er tilstrekkelig mengde luft i demperne slik at du finner den meste effektive "sweet spoten".


Demperne som passer til FLH Touring, Dyna, Sportster og V-Rod måler 13" øye til øye fullt oppblåst.
Vi anbefaler også på disse 1" "sag" med fører eller fører pluss passasjerens vekt på sykkelen for å oppnå best kjørekvalitet. Det betyr at demperen skal måle 12" øye til øye når du kjører, uavhengig av vekten på motorsykkelen, solo, med passasjer, solo og mye bagasje, etc..


For å stille inn "sag" riktig. 


Kjør kompressoren til støtdemperne slutter å heve sykkelen. Kjør systemet til det er hardt nok til at demperne ikke komprimeres når du setter deg på sykkelen.
På dette tidspunktet vil støtdemperne være helt oppblåst (13" øye til øye), og det vil være lite eller ingen komprimering av demperne.
Sett deg på sykkelen og slipp ut luft fra systemet til bakskjermen eller støtdemperlengden senkes 1".
Du kan gjøre dette på en av to måter, hvis du ikke har en av våre luftmålere kan du bare finne et referansepunkt på bakken og anslå senk på 1". Hvis du har en måler, kan du få en kompis til å måle lengden på demperne dine mellom øvre og nedre monteringsbolter, og informere deg når du har sluppet ut nok luft til å oppnå 12" lengde øye til øye på demperne. Hvis du har en luftmåler kan du notere deg lufttrykket som vises for vekten din på setet med 12" demperlengde satt. Denne psi-innstillingen kan du bruke som fremtidig referanse hvis du har sluppet alt luft og trenger fylle opp systemet igjen.
Når du har oppnådd senk på 1" eller 12" demperlengde, må du ta en liten kjøretur og foreta MINDRE lufttrykksjusteringer for å "sette" sykkelen ordentlig.

Hvis du etter prøveturen føler at sykkelen er for myk trykker du på opp-knappen" 2-3 sekunder av gangen for å "stramme opp" systemet til ønsket fasthet.

Bare husk at ned-knappen utløser lufttrykk mye raskere enn opp-knappen tilfører luft til systemet.MERK:

Hvis du kjører med passasjer går du gjennom den samme prosedyren med vekten din og passasjerens vekt på sykkelen og justerer lufttrykket til du har en 12" øye til øye demperlengde. Så leser du av på luftmåleren verdien for kjøring med passasjer. Noter deg tallene for solo- og passasjerkjøring. I fremtiden, når du bytter fra solo til kjøring med passasjer eller omvendt, justerer du lufttrykket til det lufttrykket du tidligere leste av, som gir deg en 12" demperlengde i begge konfigurasjonene.

Hvis du ikke har en måler kjører du demperne helt opp, så setter både du og passasjeren seg på sykkelen, og slipper ut luft fra støtdemperne til bakskjermen senkes ca. 1".


Se ellers video for justering av "sag" på Softail på toppen av artikkelen, for å forstå prinsippet.

Fremgangsmåten er delvis lik selv om demperne er forskjellig.